Zajištění požární ochrany ve vybraném výrobním podniku - Lukešová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit úroveň zajištění požární bezpečnosti ve výrobních podnicích v České republice a pokusit se nalézt případné nedostatky v jejím zabezpečení. Výsledku práce je dosaženo pomocí porovnání vybraného výrobního podniku v České republice s podnikem s totožným výrobním provozem ve Spolkové republice Německo. Práce je rozdělena do dvou částí. Část první se zabývá teoretickým výkladem okruhu problematiky týkající se požární bezpečnosti, ve které nejdříve vysvětluje legislativní rámec požární ochrany a stavební prevence u výrobních podniků. Na tuto část navazuje základní popis požární dokumentace a povinností spojených s provozem činností ve výrobních podnicích. Část praktická řeší samotné konkrétní aspekty zajištění požární bezpečnosti vybraných výrobních podniků a snaží se o co nejobjektivnější srovnání těchto ukazatelů. Výsledkem je zjištění úrovně kladených nároků na zajištění požární ochrany v porovnání s německými nároky a jejich uvedení do praxe.
The fire prevention in a specific manufacturing company
Keywords: Požární bezpečnost; stavební prevence; požární ochrana; výrobní podniky; Fire safety; fire protection; fire prevention; manufacturing companies