Očekávání versus realita práce sester na kardiochirurgickém oddělení - Bártová, Marie (Jihočeská univerzita, 2008)
V bakalářské práci jsem se zabývala očekáváním sester před jejich příchodem do praxe a konfrontací s realitou práce na oddělení. Očekávání hraje velice významnou roli při zvládání ošetřovatelského povolání. Je zde spousta faktorů, které ho mohou ovlivnit a to, jak negativně tak pozitivně. Rychlé tempo v současných zdravotnických zařízeních od sestry vyžaduje, aby posuzovala, předvídala a hodnotila stav pacientů a během několika minut na něj reagovala tak, aby péče o nemocné byla maximálně účinná a koordinovaná. Tento úkol je obtížný pro každého, ale pro sestru, která je zdravotnictvím zklamána, je to úkol nemožný. Proto je korespondence mezi očekáváním a výslednou realitou práce, tak důležitá.
Anticipating versus reality of work of nurses in cardiosurgery department
Keywords: Sestra; Profese; Očekávání; Realita; Faktory; Kardiochirurgie; nurse; profession; expectation; reality; factors; cardiosurgery