Posouzení faktorů ovlivňujících koncentraci prachových částic při lisování píce - Šťastný, Vladislav (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této diplomové práce je posouzení faktorů ovlivňujících koncentraci prachových částic při lisování píce. Pro tento účel bylo vybráno pět lisů na hranolovité balíky a pět lisů na válcové balíky, které sklízely různé druhy slámy. Měřením při sklizni pomocí aerosolového monitoru byla zjištěna koncentrace prachových částic. Naměřené hodnoty byly vyhodnoceny a následně byla porovnána velikost koncentrace prachových částic mezi lisy na hranolovité a válcové balíky. Taktéž byly stanoveny metodické kroky postupu měření.
The assessment of factors affecting the concentration of dust particles during forage pressing
Keywords: lis; píce; sklizeň; balík; prašnost; koncentrace; prachové částice; press; fodder; harvest; bale; dustiness; concentration; dust particles