Als Tscheche in Österreich arbeiten. Ausgewählte amtliche Bedingungen, die zum Arbeitserwerb in Österreich zu erfüllen sind. - Kuncová, Martina (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce je zaměřena především na analýzu možností českých občanů získat zaměstnání v Rakousku. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je rozebrán rakouský zdravotní systém, sociální zabezpečení, daňový systém a trh práce. Dále se práce věnuje podmínkám, které musí být splněny, aby bylo možné práci v Rakousku získat. Praktická část se pak zabývá samotným hledáním zaměstnání v Rakousku pro dvě osoby ve spolupráci s mnoha pracovními agenturami a rakouským AMS. Komunikace s těmito zahraničními agenturami probíhala především elektronickou poštou. V práci je detailně rozebrán celý postup hledání práce a jeho výsledky. Zhodnocen je zde také přístup rakouských firem k zahraničním uchazečům o práci. V závěru jsou srovnány údaje z teoretické části s vlastními zkušenostmi získanými při výše uvedeném shánění zaměstnání a poznatky, které z tohoto srovnání vyplynuly.
Working in Austria as a Czech subject. Official requirements to be met when applying for a job in Austria.
Working in Austria as a Czech subject. Official requirements to be met when applying for a job in Austria.
Keywords: Arbeitsmarkt; Steuern; Gesundheitswesen; Sozialversicherung; Arbeitsbedingungen; Arbeitssuche; labour-market; taxes; health system; social insurance; working conditions; job search