Autostimulace (masturbace) dětí v mateřské škole z pohledu učitelek - Červená, Alena Anna (Jihočeská univerzita, 2017)
Ve své práci "Autostimulace (masturbace) dětí předškolního věku z pohledu učitelek se zajímám především o vývoj dětské sexuality a to ze současného pohledu i z pohledu S. Freuda. Více se zaměřuji na projevy sexuality v mateřských školách, především na masturbaci. Zajímala jsem se o příčiny dětské masturbace i o následky neadekvátní reakce na dítě. Teoretickou část uzavírá téma sexuální výchovy ve školkách. Praktická část se skládá z kvantitativního výzkumu, který byl proveden dotazníkovou metodou a kvalitativního výzkumu, formou polostrukturovaného rozhovoru se třemi učitelkami z mateřských škol.
Childhood auto-stimulation in the nursery from teacher's perspective
Keywords: dětská masturbace; vývoj dětské sexuality; sexuální výchova ve školce; Child masturbation; development of child sexuality; sex education in kindergarten