Edukace dětí před operačním výkonem - Čadková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2007)
Název mé bakalářské práce je ''Edukace dětí před operačním výkonem''. V úvodní části jsem se zabývala teorií, jak moc je důležitá role edukační sestry a ostatního zdravotnického personálu při hospitalizaci dětského pacienta, jakou roli v tomto ohledu hrají rodiče a jak je nezbytná psychická příprava pro lepší zvládnutí hospitalizace a pro léčebný proces, který musí dětský pacient při pobytu v nemocnici podstoupit. Na základě tohoto jsem stanovila cíle a hypotézy, které jsem se výzkumem ve formě dotazníků a řízeného rozhovoru snažila vyvrátit či potvrdit. Výsledky výzkumu uvádím v grafech v praktické části. V závěru a diskusi své práce výsledky vyhodnocuji.
Explanation and reasurance of children before operations
Keywords: dětský klient; edukace; předoperační příprava; terapie hrou; zdravotní sestra; child; reasurance; reasurance before operations; play treatment; nurse