Hudební zájmy dětí ve volném čase - Píšová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá hudebními zájmy dětí a mládeže ve volném čase, zejména pak zájmové činnosti v dětských pěveckých sborech. Je členěna do několika bodů, z nichž první tři body jsou zaměřeny spíše na historii hudebnosti v Jižních Čechách a také na významné osobnosti utvářející sborový zpěv. Dále jsou v ní popsány hudební schopnosti a hlas, nutné pro tento druh zájmové činnosti. Práce má především výzkumný charakter a proto se opírá o hudební výchovu dětí ve výběrových dětských sborech v Českých Budějovicích. Podrobně se věnuje pěveckému sboru Canzonetta, DPS Jitřenka a školnímu pěveckému sboru Hlásek. K tématu jsem prováděla i dotazníkové šetření, jehož výsledek také uvádím a vyhodnocuji. V příloze jsou vloženy materiály doplňující téma.
The musical interests of children in freetime