Finanční podpory rozvoje Českobudějovicka - Pánková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem diplomové práce je posouzení čerpání finančních prostředků na Českobudějovicku z Programu obnovy venkova a Programu rozvoje hospodářsky slabých a strukturálně postižených regionů, tedy zjistit, jak obce využívají dotace a zhodnotit přínosy Programů pro rozvoj venkovského prostoru Českobudějovicka. Pro splnění stanoveného cíle bylo v první řadě nutné definovat samotný termín venkov, seznámit se a získat přehled o zmíněných Programech jak z pohledu celostátního, tak i významu krajského. O jmenované problematice pojímá teoretická část diplomové práce. Praktická část čtenáře seznamuje již s čerpáním finančních prostředků z Programu obnovy venkova a Programu podpory hospodářsky slabých a strukturálně postižených regionů na Jihočeském kraji.
Financial support for the development of The Region of South Bohemia
Keywords: Rozvoj venkova; dotace; Program obnovy venkova; Program podpory hospodářsky slabých a strukturálně postižených regionů; Finanční podpory rozvoje Českobudějovicka; Rural development; grant; Programme of rural areas; Programme of the development of economically weak and structurally disabled regions; Financial support for the development of The Region of South Bohemia