Tvorba Školního vzdělávacího programu - Marešová, Magdalena (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce se zabývá tvorbou Školního vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání. Nejprve vysvětluje pojem kurikulum a následně uvádí strukturu závazných kurikulárních dokumentů pro předškolní vzdělávání v České republice. Uvádí zásady pro tvorbu Školních vzdělávacích programů pro předškolní vzdělávání. V praktické části uvádí tvorbu ŠVP MŠ Chvalšiny a výzkumem se snaží ozřejmit, zda současné ŠVP PV v mateřských školách byly tvořeny podle daných pravidel a zda je učitelky považují za funkční dokumenty.
The Creation of a School Educational Curriculum