SITUACE VZTAHU MATKY S DCEROU A JEHO VÝTVARNÉ ZTVÁRNĚNÍ - Hejdová, Petra (Jihočeská univerzita, 2009)
Předložená diplomová práci se zabývá výtvarným zpracováním mého vztahu s matkou, a to zejména po stránce barevného vyjádření, které bylo pro mne stěžejní. Práce je rozdělena na dvě části, na praktickou a teoretickou část. Teoretická část obsahuje pojednání o psychologii barev a jejich působení na lidského jedince. Praktická část se skládá ze šesti velkoformátových obrazů provedených akrylem na plátno, popisu mého individuálního výtvarného vývoje a inspiračních zdrojů.
THE ARTISTIC RENDERING OF MOTHER AND DAUGHTER RELATIONSHIP
Keywords: barva; matka; obraz; akryl; colour; mother; painting; acrylic