Uplatňování výdajů procentní sazbou z příjmů jako jeden z nástrojů daňové optimalizace - Mrázová, Olga (Jihočeská univerzita, 2012)
První část je zaměřena na přiblížení základních daňových pojmů, na teoretické určení rozdílu ve stanovení základu daně stanoveného diferencí příjmů a skutečných výdajů a výdajů stanovených procentem z příjmů. Ve druhé ? praktické části ? byl specifikován daňový subjekt, u něhož došlo k rozboru daňových přiznání s porovnáním přínosu možného uplatnění výdajů ve výši stanovené procentem z příjmů.
Application of the expenditure as a percentage of revenue as a way to tax optimization
Keywords: daň; daňová optimalizace; nezdanitelné částky; daňová evidence; účetnictví; tax; tax optimization; tax abatements; single-entry accounting; double ? entry accounting; tax-deductible items