Virocidní účinnost ribavirinu a acyklických nukleosid fosfonátů na virus mozaiky ředkvičky - Vozábová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2010)
Zhodnocení protivirové účinnosti ribavirinu a acyklických nukleosid fosfonátů na virus mozaiky ředkvičky. Inokulace rostlin pekingského zelí virem RaMV v in vitro podmínkách a stanovení relativního obsahu viru imunologickou metodou ELISA. Následná aplikace protivirových látek a sledování, zda obsah viru v rostlinách klesá či nikoli. Následné zpracování údajů do tabulek a grafů a poté statistické zhodnocení.
Antiviral effect of ribavirin and acyclic nucleosid phosphonates against Radish mosaic virus
Keywords: Chemoterapie; ELISA; in vitro kultury; rostlinné viry; chemotherapy; ELISA; in vitro cultures; plant viruses