Fenomén livre de poche a jeho místo ve francouzské knižní produkci - Hlaváčková, Karolína (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce je zaměřena na knihy formátu poche a jejich postavení ve francouzské knižní produkci. Práce je rozdělena na tři části. Po krátkém úvodním seznámení s tímto formátem, se první část věnuje vzniku tohoto formátu. Jedná se nejenom o historii francouzskou, ale také světovou. Druhá část sděluje informace o jednotlivých nakladatelstvích, která vydávají tento formát. Zmiňuje jednotlivé edice a také přístup nakladatelů k formátu poche vzhledem k počtu autorů vydaných v roce 2012. Poslední kapitola této části představuje různé kulturní události spojené s livre de poche. Poslední část se zabývá ekonomickými údaji a budoucím vývojem livre de poche.
The phenomenon "livre de poche" and it´s place in French book production
Keywords: kapesní knihy; nakladatelství; historie; knižní edice; pocket books; publishers; history; book series