Zhodnocení různých protipovodňových opatření v povodí při extrémních srážko-odtokových situacích - Pomije, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této diplomové práce je objasnění vlivu různých protipovodňových opatření při extrémních sráţko-odtokových situacích na řešeném území. Za tímto účelem byl pro území povodí Kopaninského potoka vytvořen hydrologický model v aplikaci Mike SHE. Zároveň byly vypracovány různé scénáře návrhů protipovodňových opatření, které prošly simulací v modelu Mike SHE. Výsledné údaje ze simulací slouţily jako podklad pro hodnocení účinnosti a aplikovatelnosti scénářů pro dané povodí.
Evaluation of various flood control in the catchment during extreme rainfall-runoff situations
Keywords: protipovodňová opatření; hydrologické modelování; Mike SHE; flood control; hydrologic simulation; Mike SHE