Respondentní prostředky slovenských příslovcí míry ve španělštině (kontrastivní korpusová analýza) - Nagy, Natália (Jihočeská univerzita, 2022)
Předmětem této bakalářské práce jsou respondentní prostředky slovenských příslovcí míry ve španělštině a jejich následná korpusová analýza. Cílem práce je provedení analýzy výrazových prostředků, které ve španělštině odpovídají významům vyjadřovaným v slovenštině příslovci míry. Dále, práce je zaměřena na podobnosti a rozdíly mezi zkoumanými výrazy v daných jazycích. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Část teoretická je zaměřena zejména na pojetí daného tématu v použitých španělsky i slovensky psaných gramatikách a část praktická je zaměřena na provádění analýzy vybraných příslovcí míry v korpusu Slovenský národný korpus. Na základě korpusové analýzy je následně učiněn závěr.
Respondents of Slovac adverbs of quantity in Spanish (contrastive corpus analysis)
Equivalentes de los adverbios de cantidad eslovacos en espa\ nol (análisis contrastivo)
Keywords: adverbia; měrová adverbia; korpusová analýza; beletristický text; adverbs; adverbs of degree; corpus analysis; belletristic text