Čerpání prostředků z fondů Evropské unie statutárním městem České Budějovice - Skálová, Věra (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena na čerpání prostředků z fondů Evropské unie statutárním městem České Budějovice. Cílem je popsání a zhodnocení čerpání těchto prostředků jako nástroje pro financování rozpočtu statutárního města České Budějovice v období 2003 až 2013 v návaznosti na výši dluhového zatížení města. V teoretickém přehledu jsou představeny základní informace o Evropské unii, včetně jejího rozpočtu a rozpočtových zásad. V praktické části je zpracována analýza přidělených dotačních prostředků z Evropské unie dle jednotlivých let, s uvedením poskytovatele dotace. Dále je uveden vývoj dluhového zatížení statutárního města České Budějovice. Závěr práce shrnuje poznatky vyplývající z výsledků čerpání dotačních prostředků z Evropské unie.
Drawing funds from the European Union by Statutory town of České Budějovce
Keywords: dotace; financování; fondy Evropské unie; rozpočet; subsidies; financing; the European Union funds; budget