Analýza vývoje trhu práce na Táborsku - Nováková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem mé bakalářské práce bylo analyzovat vývoj na trhu práce ve vybraném regionu, konkrétně na Táborsku, specifikovat rizikové (problémové skupiny) a nástínit možnosti zvýšení jejich uplatnění na trhu práce. Pro tvorbu praktické části, grafů a tabulek jsem využila získaná data a informace z úřadu práce, Ministerstva práce a sociálních věcí České republiky a Českého statistického úřadu. Obsahem bakalářské práce je charakteristika regionu, analýza nezaměstnanosti a dalších vybraných ukazatelů trhu práce, analýza časových řad a zhodnocení vývoje na trhu práce za období 2003 - 2008. Část práce je věnována pro porovnání situace regionu na trhu práce s průměrnými hodnotami Jihočeského kraje a České republiky. Důležitým a nezbytným uplatňováním nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti se pro nezaměstnané osoby otevírá možnost znovu začlenit se na trh práce, získat pracovní uplatnění.V zavěrečné části práce vymezuji SWOT analýzu regionu - stanovení silných a slabých stránek, příležitostí a ohrožení, které ovlivňují a budou mít vliv do budoucna na trh práce v regionu Tábor.
Analysis of the development in the job market in region Tabor
Keywords: analýza vývoje trhu práce; trh práce; nezaměstnanost; rizikové(problémové skupiny); aktivní politika zaměstnanosti; region Tábor; analyse of the development of the job market; job market; unemployment; risk (problematical) groups; active policy of employment; region Tábor