Současnost a žádoucí budoucnost zpracování a využití odpadů v .A.S.A. Lišov - Frantík, Jan (Jihočeská univerzita, 2010)
Předkládaná práce obsahuje zhodnocení stavu nakládání s odpadem ve společnosti .A.S.A. České Budějovice s.r.o., konkrétně v provozovně skládky v Lišově. V práci je navržen model, který by zlepšil jak ekonomické, tak technologické podmínky, ale především by splňoval nároky na ekologické zpracování odpadů. Bylo by tak umožněno zapojit biodegradaci, jako jeden ze způsobů nakládání s odpadem do služeb nabízených společností .A.S.A. České Budějovice s.r.o., k čemuž směřují i předpisy Evropské unie. Dále je v práci popsána problematika nakládání s odpadem po stránce legislativní. Cílem práce je reálný návrh moderní třídící linky s přímým napojením na zpracování biologicky rozložitelného odpadu s ohledem na ekonomickou situaci společnosti A.S.A. České Budějovice s.r.o.
The Present and the Desirable Future of the Waste Treatment and Utilization in .A.S.A. Lišov
Keywords: Nakládání s odpadem; odpadové hospodářství; Plán odpadového hospodářství; biodegradace.; Waste treatment; waste management; the company plan of waste handling; biodegradation