Vliv rybářského hospodaření na strukturu a dynamiku potravních organismů a na kvalitu vodního prostředí v rybících - Baxa, Marek (Jihočeská univerzita, 2008)
Sledování bylo provedeno na 20 rybnících vodňanské rybniční soustavy a bylo zaměřeno především na zhodnocení kvality a kvantity rybničního zooplanktonu v závislosti na rybářském hospodaření. Odběry a pozorování probíhaly po dobu 2 let (2006 - 2007) v období vegetačních sezón, tj. cca od poloviny března do poloviny října. Vlastní prací byl proveden sběr a utřídění dat o sledované lokalitě. Tyto údaje by měly posloužit k vysvětlení změn na rybničních ekosystémech zmiňované soustavy, k nimž došlo během posledních desetiletí.
Impact of fishery management on the structure and dynamics food sources and environmental conditions in fishponds
Keywords: Zooplankton; rybářské hospodaření; rybniční ekosystém; Zooplankton; fish production; aquatic ekosystem