Rozvoj tvořivosti prostřednictvím artefiletiky u dětí mladšího školního věku - projekt Svět indiánů - Šoltésová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce je rozdělena do dvou částí- teoretické a praktické. Teoretická část definuje a popisuje pojmy tvořivost a její rozvoj, mladší školní věk, artefiletika a výchova mimo vyučování, vzájemně je propojuje a vysvětluje souvislosti mezi nimi. Druhou částí práce - praktickou, je výtvarný projekt Svět indiánů. Projekt je inspirován kulturou amerických indiánů a zahrnuje tvořivé činnosti nejen z oblasti artefiletiky, které tvoří ucelený komplex.
Development of Creativity through Artefiletics at the Children (at the age of 6- 12 years)- project The World of Indians
Keywords: tvořivost; rozvoj tvořivosti; mladší školní věk; artefiletika; výchova mimo vyučování; výtvarný projekt; creativity; development of creativity; children at the age of 6 - 11 years; artefiletics; leisure time; creative project