Ochrana studentů ZSF Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích před pohlavně přenosnými nemocemi - Machová, Petra (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce mapuje způsoby ochrany studentů Zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích před pohlavně přenosnými nemocemi. Soubor tvořili studenti Zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity. Cílem této práce spočívá v monitorování znalosti studentů Zdravotně sociální fakulty o pohlavně přenosných nákazách a ve zmapování míry ochrany zdraví studentů Zdravotně sociální fakulty před pohlavně přenosnými nemocemi. Teoretická část popisuje základy vývoje lidského sexuálního chování. Popisuje charakteristiku jednotlivých vývojových období a problematiku jednotlivých úskalí těchto období. Praktická část práce monitoruje znalosti studentů o pohlavně přenosných nákazách, zároveň monitoruje i jejich sexuální chování a proočkovanost dotazovaných dívek proti rakovině děložního čípku. Jako nástroj sběru dat byla použita metoda dotazování, která byla uskutečněna formou dotazníku. Kvótou pro výzkum bylo studium studentů na ZSF JU, zvolený obor na ZSF JU a forma studia. Celému výzkumu předcházel předvýzkum, který měl za úkol ověřit všechny výzkumné nástroje a etapy sběru dat, výběrového šetření i analýzy.
Health and Social Protection of Students of the Faculty of the University of South Bohemia in the Czech Budejovice from Sexually Transmitted Diseases
Keywords: Pohlavně přenosné nemoci; pohlavní styk; prevence; prezervativ; riziko; Sexually transmitted diseases; sexual intercourse; prevention; condom; risk