Stress management a typy pracovní doby - Kroupová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem stress managementu a typů pracovní doby. Hlavním cílem této bakalářské práce je "zkoumání stresových faktorů a vlivu stresu v souvislosti s typy pracovní doby ve vybraném podniku, včetně návrhů na změny současného stavu stress managementu." Výzkum je založen na spolupráci s podnikem, který produkuje stroje pro automobilový a zdravotnický průmysl. Sběr dat byl proveden pomocí dotazníkového šetření, které bylo doplněno nestrukturovanými rozhovory se zaměstnanci podniku. Dotazník byl nasdílen pracovníkům směnného provozu a pracovníkům s pravidelnou či flexibilní pracovní dobou. Po analýze nasbíraných dat byly navrženy změny pro podnik týkající se dalšího zavádění stress managementu.
Stress management and Working Hours
Keywords: stresory; směnný provoz; pravidelná pracovní doba; zaměstnanci; stressors; stress factors; working hours; lifestyle; shift work; regular working hours; employees