Mikroskopická stavba dřeva v laboratorních cvičeních předmětu Materiály a technologie - Filip, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato diplomová práce se dělí na teoretickou a praktickou část. Teoretická část na základě studijní literatury popisuje problematiku mikroskopické stavby dřeva s potřebnou grafickou dokumentací a popisem. Dále pak odborným způsobem popisuje technologii přípravy a výroby vzorků dřevin pro mikroskopické pozorování. Praktická část zahrnuje zhotovení sady preparátů pro pozorování mikroskopické stavby dřeva odpovídající potřebám výuky předmětu Laboratorní cvičení - dřevo. K jednotlivým preparátům je připraven souborný seznam s popisem.
Microscopic construction wood in laboratory exercising subject materials and technology
Keywords: Laboratorní cvičeních předmětu Materiály a technologie; Mikroskopická stavba dřeva; Laboratory exercising subject of Materials and Technology; Microscopic wood construction