Návrh organizace a managementu cestovního ruchu destinace Český Krumlov - Volfová, Hana (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této diplomové práce bylo provedení analýz zaměřených na současné řízení cestovního ruchu v Českém Krumlově, modely z jiných destinací a podnikatelské prostředí. Na základě vyhodnocení těchto analýz byly posouzeny možnosti vzájemné spolupráce a komunikace mezi podnikatelskou sférou a Destinačním managementem ČK a přijata konkrétní opatření pro lepší koordinaci všech činností této organizace. Data získaná formou řízených rozhovorů poskytla komplexní informace o stavu destinačního managementu v České republice i zahraničí a v následné komparaci prokázala, na jaké úrovni se v současné době nachází destinační řízení v Českém Krumlově. Analýza podnikatelského prostředí definovala vztahy, které by bylo možné rozvíjet s privátní sférou ve městě. Pro účely vytvoření komunikačního zázemí byla navrhnuta konkrétní platforma typu JourFix. Následně byly stanoveny návrhy pro lepší organizaci a koordinaci činností Destinačního managementu Český Krumlov, včetně jejich ekonomické kalkulace. Velký důraz byl kladen především na správné zhodnocení současné situace tohoto subjektu a vytvoření odpovídajících reálných východisek.
Project of organisation and management in tourism destination Český Krumlov
Keywords: destinace; management; marketing; koordinace; organizace destinačního managementu; operativní a strategické dokumenty; koncept; personál; právní forma; financování; zahraniční modely; privátní sféra; sdružení v cestovním ruchu; komunikační platforma; JourFix; ekonomická kalkulace; destination; management; marketing; koordination; organization of destination management; operative and strategic documents; concept; staff; legal form; financing; foreign models; privat sphere; association in tourism; communications platform; JourFix; economic calculation