Změny toku tepla do půdy v odvodněném mokřadu - Podhola, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce řeší problematiku tepelných toků do půdy v odvodněném mokřadu, přičemž cílem této práce bylo porovnat měřený a vypočtený tepelný tok do půdy v závislosti na slunečním záření. Problematika je popsána teoreticky z hlediska funkce mokřadů a přechodu slunečního záření do půdy. V práci jsou také popsané metodické postupy výzkumu a výzkum samotný je proveden formou grafů a statistických údajů, které jsou podrobně popsány.
Changes of ground heat flux in the drained wetland
Keywords: Tepelný tok v půdě; sluneční záření; mokřad; energetická bilance.; heat flux in the ground; radiation; wetland; energy balance.