Recepční ohlas a literárněhistorický obraz díla Svatopluka Čecha - Burdová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce analyzuje texty různých autorů, kteří v průběhu 19. a 20. století reagovali na tvorbu a život slavného českého spisovatele Svatopluka Čecha. V práci je uceleně rekonstruován prvotní recepční ohlas na Čechovo dílo, v následující druhé části jsou pak vybrané monografie a literárněhistorické syntézy excerpovány. Poslední část porovnává obě předešlé oblasti, přičemž se snaží postihnout jejich proměny v čase i v celkovém dobovém kontextu.
The pirmary Reception and the literary historical Concepts of the Work of Svatopluk Čech
Keywords: Svatopluk Čech; 19. století; Svatopluk Čech; 19th century