Spotřební chování v oblasti fair trade výrobků - Šmídová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2014)
Tématem bakalářské práce je spotřební chování v oblasti fair trade výrobků. Bakalářská práce se zabývá informovaností o fair trade výrobcích a analyzuje spotřební chování občanů České republiky v této oblasti. Práce zaměřuje na otázky, jako jsou: "Jak často nakupují fair trade výrobky?", "Jaký je nejčastěji nakupovaný fair trade výrobek?", "Kde nejčastěji nakupují fairtradové výrobky?", "Z jakého důvodu je nakupují?", "Jsou spotřebitelé spokojeni s fair trade výrobky?", "Jsou ochotni spotřebitelé zaplatit více za fair trade výrobek?", "Znají občané ČR kampaň Fairtradová města nebo Fairtradové školy?". Na závěr práce jsou navržena opatření, jak zvýšit informovanost o fair trade, a jak získat nové zákazníky.
Consumer Behaviour Analysis in the Field of the fair trade products
Keywords: fair trade; fair trade výrobky; spotřební chování; Fairtradová města a školy; fair trade; fair trade products; consumers; behaviour