Hyperaktivní a "hyperaktivní" dítě ve škole - Arnicanová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce se zabývá problematikou ADHD a hyperkinetické poruchy. První část práce je zaměřená na popsání ADHD, jejích symptomů, projevů v jednotlivých obdobích klinického vývoje dítěte, diagnostiku a léčbu. Hlavní část práce se zaměřuje na informovanost, správné používání termínu ADHD a hyperaktivita vybranými skupinami lidí. Dále pak na zjištění nynější situace týkající se odhalení a diagnostiky ADHD a následné práce s těmito dětmi.
Hyperactive and ,,hyperactive" child at school
Keywords: ADHD; hyperkinetický disorder; hyperaktivita; impulzivita; nepozornost; ADHD; hyperkinetic disorder; hyperactivity; impulsivity; inattention