Vliv vodních ploch na návrh nového uspořádání pozemků ve vybraných pozemkových úpravách. - Jarošová, Kamila (Jihočeská univerzita, 2013)
Ve své diplomové práci se zaměřuji na vliv vodních ploch na návrh nového uspořádání pozemků ve dvou vybraných pozemkových úpravách. Zaměřila jsem se na katastrální území Žár u Nových Hradu a Netřebice. Práci jsem zpracovávala na základě porovnávání map pozemkového katastru, katastru nemovitostí a mapy projektu komplexní pozemkové úpravy, kde jsem se zaměřila na srovnání změn v uspořádání a výměře rybníků a nádrží s přilehlými pozemky a změny ve vlastnictví.
The influence of water areas on the proposal of a new land arrangement in selected land adjustment.
Keywords: Rybník; umělá nádrž; pozemkové úpravy; vodní plocha; uspořádání pozemku; Pond; artificial reservoir; land consolidation; water area; land arrangement