Pasportizace staveb zemědělských podniků pomocí bezpilotní technologie a porovnání s KN - Božák, Pavel (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce se zabývá bezpilotními zařízeními a jejich použitelností v rámci přesného fotogrammetrického mapování. První část práce je věnována historii bezpilotních technologií a teoretickému úvodu do dané problematiky. Ve druhé části je řešen modelový příklad fotogrammetrického mapování nad územím zemědělského družstva, kde se nachází budova, která není zanesena v katastrální mapě. Konkrétně je řešeno pořízení leteckých snímků a jejich následné vyhodnocení v softwaru Agisoft Photo Scan. Výstupem je podrobná ortofoto mapa části zemědělského družstva s přesně polohově určenou zemědělskou budovou.
Inventory Of Agricultural Buildings Using Unmanned Technology And Comparison With The Cadastre
Keywords: Bezpilotní zařízení; fotogrammetrické mapování; katastrální mapování; ortofoto; Agisoft Photo Scan; Unamaned Aerial Vehicles; photogrammetric mapping; cadastral mapping; ortophoto; Agisoft Photo Scan