Půlstoletí české rodiny - Fukerová, Hana (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce shrnuje pohled na rodinu a jí poskytované sociální dávky za posledních cca 60 let. První část práce se zabývá demografickými změnami české rodiny po druhé světové válce, druhá pak vývojem české rodinné politiky od poloviny 20. století do současnosti. V třetí části jsou vyzdviţeny některé modely poskytovaných dávek určené rodinám v zemích EU, které by bylo vhodné pouţít i pro rodinnou politiku v České republice nebo je moţné se jimi alespoň inspirovat pro další připravované sociální reformy.
A Half Century Czech Family
Keywords: rodina; rodinná politika; sociální dávky určené pro rodiny; family; family policy; maternity (social) benefits