Redukce konfliktu mezi přemnožením kormorána v rybničních oblastech ČR a trvale udržitelným rozvojem - Šafařík, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2007)
Přemnožení kormorána velkého je celoevropský problém. Projekt COST řeší tuto situaci na základě multidisciplinárního přístupu
THE CONFLICT SOLUTION BETWEEN OVERBREEDING GREAT CORMORANT IN FISHPOND´S ASEAS CZECH REPUBLIC AND SUSTANIABLE DEVELOPMENT