Funkční diverzita ptačích společenstev na ostrovech Oceánie - Kotounová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2017)
Funkční diverzita je důležitou součástí biodiverzity a popisuje, jak organismy ovlivňují životní prostředí a jak reagují na změny v něm. Nejdříve jsem přezkoumala současné znalosti o funkční diverzitě, protože jejich výzkum neustále narůstá a rychle se objevují nové indexy. Funkční diverzita se nejčastěji počítá pro rostlinná společenstva, pro které je v současné době nejvíce dostupných informací. Proto jsem se snažila popsat funkční diverzitu ptačích společenstev na ostrovech Oceánie.
Functional diversity of bird communities on the islands of Oceania
Keywords: funkční diverzita; ptačí společenstva; Oceánie; ostrovy; funkční indexy; functional diversity; bird communities; Oceania; islands; functional indices