Význam a vliv rodiny a sociálního prostředí na pohybovou aktivitu dětí - Žižka, Jan (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá významem pohybové aktivity dětí v mladším školním věku a jaký vliv má na její utváření sociální okolí. Cílem práce bylo zjistit, kdo nejvíce ovlivní pohybovou aktivitu dětí a jestli mají lidé o pohybové aktivitě dětí správné mínění, nebo zda mají naopak smyšlené představy, které často vedou k příčině úbytku pohybové aktivity. V literární rešerši jsou popsány teoretické základy práce. Jako výzkumná metoda této práce byl použit dotazník. Data dotazníkového šetření byly statisticky zpracovány a vyhodnoceny. Celkově lidé hodnotili jako nejdůležitější vliv rodiny na pohybovou aktivitu dětí. Mylnou představu měli v určení denní dávky pohybu dětí.
The importance and influence of family and social environment on locomotor activity of children
Keywords: mladší školní věk; pohyb; zdraví; sport; volný čas; vývoj dítěte; vliv prostředí; younger than school age; exercise; health; sport; recreation; child development; environmental impact