Srovnání vývoje výkonnosti skoku do výšky a vrhu koulí od roku 1945 do roku 2022 - Stejskal, Michal (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá srovnáním vývoje výkonnosti vrhu koulí a skoku do výšky od roku 1945 do roku 2022. Hlavním cílem za pomocí článků, dat z publikací, odborné literatury a výsledků, které byly zaregistrovány v posledních letech, sestavit grafy popisující výkonnost a zjistit, která z disciplín se lépe a rychleji vyvíjela či naopak nevyvíjela a čím byly tehdejší výkony v porovnání s dnešními ovlivňovány. Jakými procesy si prošla technika provedení vrhu koulí a skoku do výšky. Jak moc se změnilo zázemí sportovců.
Comparison of the evolution of high jump and shot put performance from 1945 to 2022
Keywords: skok; vrh; technika; výkon; vývoj; srovnání; rostoucí; klesající; jump; shot put; technique; performance; development; comparison; increasing; decreasing