Populační struktura a přežívání hnědáska květelového (Melitaea didyma) v Národní přírodní rezervaci Mohelenská hadcová step - Vočadlová, Martina (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se zabývá nároky, populační velikostí a přežíváním hnědáska květelového (Melitaea didyma)v Národní přírodní rezervaci Mohelenská hadcová step Odhadovaná populační velikost čítá kolem 2000 jedinců, jednici často migrují mezi jednotlivými biotopovými ploškami. Vhodný biotop je charakterizován travnatou pastvinnou stepí s výskytem larvální živné rostliny a množstvím nektarových zdrojů pro dospělce. Nejčastějším samčím chováním bylo vyhledávaní samic, zatímco samice nejvíce času sály na květech. Housenky byly nacházeny na dvou druzích čeledi krtičtníkovitých (Scrophulariaceae).
Population structure and survival of (Melitaea didyma) in National Natural Reserve Mohelno Serpentinite steppe
Keywords: Melitaea didyma; populační velikost; migrace; chování; The Spotted Fritillary (Melitaea didyma); population size; migrations; behaviour