Klasifikace nákladů a možnosti jejich analýzy - Pudil, Jan (Jihočeská univerzita, 2008)
Tématem bakalářské práce je klasifikace nákladů a možnosti jejich analýzy. Práce je rozdělena do čtyř hlavních kapitol, a to význam sledování nákladů, klasifikace a evidence nákladů, způsoby analýzy nákladů a konkrétní analýza nákladů. První část se zabývá důležitostí sledování nákladů, co náklady ovlivňují. Druhá část zobrazuje členění nákladů podle různých hledisek a jejich evidenci. Třetí část udává možné způsoby analyzování nákladů a poslední část obsahuje provedenou analýzu nákladů podniku Zemědělské služby Dynín, a. s.
Costs classification and possibility of their analyse
Keywords: náklady; klasifikace nákladů; evidence nákladů; analýza nákladů; costs; costs classification; costs record; costs analysis