Motivace dětí k zapojení do sportovních aktivit ve volném čase - Blechová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se na začátku zabývá motivací. Dále jsou tyto poznatky použity v kapitole ,,Sport ve volném čase'', protože i ve sportu je nezbytné motivovat děti během tréninku za účelem dosažení maximálních výsledků. Tato kapitola se také zabývá tím, co motivuje děti ke sportovním činnostem a jaké motivy neboli pohnutky je ovlivňují k tomu, aby sportovaly, a jak vnější motivy mohou ovlivnit pozitivně (i negativně) postoj jedince ke sportu. Následuje rozbor metod rozvíjení motivace, které může každý vedoucí využít ve své praxi. Na závěr následují cíle sportovního tréninku a nastínění základních pravidel pro stavbu hodiny sportovního tréninku.
Motivation of children to participate in sport activities in leisure time
Keywords: motiv; potřeba; motivace; volný čas; sport.; motive; need; motivation; leisure; sport.