Psychoneuroimunologie jako princip kontextu vzniku nemoci - Broncová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2017)
Psychoneuroimunologie jako princip kontextu vzniku nemoci je tématem bakalářské práce. V teoretické části je objasněn tento obor v souvislosti se vznikem nemoci. V následujících kapitolách se zabývám vzájemným vztahem nervového, endokrinního a imunitního systému. Dále historií, stresem, náročnými životními situacemi, které mají dopad na naše zdraví, psychosomatikou a její léčbou. Zahrnula jsem zde i Novou Germánskou medicínu Dr. Hamera. V závěru své práce jsem porovnávala názory autorů daného tématu.
Psychoneuroimunology as a principle of the context in disease formation
Keywords: Psychoneuroimunologie; stres; imunitní sytém; psychosomatika; Psychoneuroimunology; stress; immune system; psychosomatic