Fylogenetické vztahy recentních koňovitých - Pernerová, Ludmila (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato práce se zabývá fylogenezí žijících Equidae na základě dostupných důkazů (morfologie, chování, chromozomy, mitochondriální a jaderné geny) a za použití maximální parsimonie a Bayesiánských přístupů; a ILD, PBS analýzy, které dokáží rozpoznat inkongruence mezi jednotlivými rozdělujícími znaky. Moje výsledky jsou reltivně robustní a rozumné v porovnání s publikovanými daty. Moje diplomová práce se skládá z rešerše (literatura a GenBank) a mnou získáných mnoha sekvencí.
Phylogenetic relationship of living Equidae
Keywords: Fylogeneze; koňovití; Phylogenesis; Equidae