Liturgie sv. Jana Zlatoústého v praxi Exarchátu řecko-katolické církve v ČR - Staněk, Josef (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato práce se pokouší dodat informace o liturgii sv. Jana Zlatoústého. Mluví o jejím vzniku, vývoji a o tom, jak je praktikována v praxi Exarchátu řeckokatolické církve v ČR. Mluví také o samotném exarchátu a o tradicích z kterých vychází. Práce ukazuje obřadovou bohatost katolické církve, jednotu v různosti, a to právě na liturgii sv. Jana Zlatoústého.
St. John Chrysostom liturgy in practice of the Exarchate of Greek-Catholic Church in the Czech Republic.
Keywords: liturgie sv. Jana Zlatoústého / liturgie; Jan Zlatoústý; byzantská liturgie; proskomidie; liturgie věřících; St. John Chrysostom liturgy / liturgy; John Chrysostom; Byzantine liturgy; Proskomide; liturgy of believers