Počítačové simulace Stirlingova motoru - Fau, Petr (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce se zabývá konstrukcí Stirlingova motoru a jeho nejčastějšími modifikacemi - Alfa, Beta a Gama. Následně se zaobírá konstrukčními systémy a jejich využitím. Konstrukce těchto typů motorů je dále zpracována pomocí počítačem podporovaného konstruování a stejným systémem jsou na nich provedeny fyzikální simulace a analýzy.
Computer simulations of Stirling engine
Keywords: Stirlingův motor; využití CAD systémů; fyzikální simulace; Solidworks; konstruování; Stirling engine; application of CAD systems; physical simulation; Solidworks; design