Autorský přístup v rámci Školního vzdělávacího programu v Mateřské škole Kozolupy - Ježková, Ludmila (Jihočeská univerzita, 2012)
Záměrem této bakalářské práce uměleckého typu je poukázat na význam kreativity učitelek mateřských škol a nastínit možný přístup k předškolnímu vzdělávání. Teoretická část se zabývá historií předškolního kurikula, systémem současných kurikulárních dokumentů a jejich požadavků na předškolní vzdělávání, členěním literárních žánrů pro děti s teoretickými poznámkami k tvůrčímu psaní. Praktická část je zaměřena na charakteristiku vzdělávacího programu v Mateřské škole Kozolupy, na konkrétní ukázky z vlastní tvorby, jejich praktické využití a opodstatnění při vzdělávacím procesu.
An authorial approach within the framework educational programme in Kozolupy kindergarten
Keywords: vzdělávací program; mateřská škola; autorská tvorba; education program; kindergarten; author production