Zvyšování efektivnosti mzdového systému v podniku - Švábová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2016)
Hlavním cílem této diplomové práce bylo charakterizovat a zhodnotit stávající mzdový systém ve vybraném podnikatelském subjektu. Pomocí zjištěných poznatků vyplývající ze zhodnocení bylo navrženo několik návrhů vedoucí ke zvýšení efektivity. Předmětem zkoumání byl mzdový systém ve společnosti Tesco Stores ČR a. s. Pro naplnění stanoveného cíle této práce bylo zapotřebí provést analýzu efektivnosti lidského kapitálu, která spočívala v aplikaci ukazatelů posuzující produktivitu práce. Zároveň byly vybraný ukazatele srovnány s největšími maloobchodními řetězci na trhu, mezi které v současnosti patří společnost Ahold Czech Republic a. s. a Kaufland Česká Republika v. o. s. Na základě skutečností vyplývající z celkové analýzy byly uvedeny návrhy týkající se změny mzdového systému, systému zaměstnaneckých výhod a hodnocení pracovníků.
Increasing the effectiveness of the wage system in the enterprise
Keywords: Mzdový systém; systém zaměstnaneckých výhod; produktivita práce; mzdy; mzdové složky; Payroll system; an employee benefits indicators; labor productivity; wage; wage components.