Českokrumlovsko v době bronzové - Pavlíčková, Stanislava (Jihočeská univerzita, 2016)
Předložená práce shrnuje veškeré dosavadní poznatky o osídlení v Českokrumlovském regionu z doby bronzové. Základem pro vypracování této práce bylo vytvoření soupisu veškerých lokalit, nalezišť a jednotlivých sídelních komponent. Další část práce se věnuje jednotlivým lidským aktivitám rozděleným podle druhu lokality a podle jednotlivých úseků doby bronzové, kdy byly sledovány topografické vlastnosti jako je vzdálenost od vodních toků, nadmořská výška, prostorové vztahy. Dále následuje shrnutí poznatků ze starší, střední a mladší a pozdní doby bronzové. V další části probíhá porovnání s dnešním okresem Prachatice. V poslední části se práce stručně věnuje vztahu sledovaného území s oblastí horního Podunají a probíhá pokus o interpretaci postavení Českokrumlovska v rámci jihočeského regionu.
Českokrumlovsko in Bronze Age
Keywords: doba bronzová; Českokrumlovsko; depoty; sídliště; pohřebiště; bronze age; Českokrumlovsko; hoard; settlement; burial ground