Srovnání výsledků diagnostiky školní zralosti ve městě a na vesnici - Růžičková, Martina (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce s názvem Srovnání výsledků diagnostiky školní zralosti ve městě a na vesnici je zaměřena na problematiku vývoje dítěte předškolního věku. Cílem je posouzení, zda jsou lépe připraveni na školní docházku děti ve městě nebo na vesnici. Teoretická část obsahuje charakteristiku předškolního dítěte, jeho motorický, kognitivní, percepční, sociální a emoční vývoj. Vymezený jsou zde pojmy školní zralost a jednotlivé složky školní zralosti, školní připravenost, školní nezralost a důvod odkladu školní docházky. Praktická část obsahuje výsledky šetření ve zvoleném vzorku dětí s využitím testů školní zralosti.
Comparison of the diagnostic results school readiness in town and village
Keywords: školní zralost; pedagogická diagnostika; předškolní dítě; school readiness; educational diagnostics; pre-school child