Vytvoření a ověření efektivity intervenčního programu se zaměřením na zvýšení tělesné hmotnosti - Ježek, David (Jihočeská univerzita, 2015)
Předmětem mé bakalářské práce bylo vytvoření a ověření efektivity intervenčního programu se zaměřením na zvýšení tělesné hmotnosti. Pro výzkum bylo osloveno osm mužů ve věku kolem dvaceti let. Probandé obdrželi tréninkový plán, podle kterého cvičili třikrát až čtyřikrát týdně. Dále byly zhodnoceny a následně upraveny jejich stravovací návyky tak, aby došlo ke zvýšení tělesné hmotnosti. K doložení výsledků práce bylo zapotřebí změřit jejich tělesnou hmotnost, obvodové míry a procento podkožního tuku. Měření proběhlo před začátkem testování, po prvním, druhém a po třetím měsíci.
Creation and verification of the effectiveness of intervention program focusing on weight gain
Keywords: kulturistika; trénink; stravovací návyky; cvik; sval; body-building; training; eating habits; exercise; muscle