Oceňování pozemků pro účely vyvlastnění - Ratajová, Marie (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato diplomová práce uvádí ucelený přehled o problematice oceňování pozemků pro účely vyvlastnění. Práce obsahuje porovnání procesu, četnosti vyvlastňování a rozptylu výše náhrady za vyvlastnění na území České republiky a Rakouska. Byli osloveni pracovníci institucí, které se zabývají předmětem této práce. Došlo ke konzultaci s ŘSD, Ministerstvem pro místní rozvoj, Oddělením vyvlastňovacího úřadu, deliktů a státního dozoru v Českých Budějovicích aj. Na území Rakouska byli osloveni např. pracovníci společnosti Asfinag. V kapitole Výsledky jsou umístěny návrhy zlepšujících opatření, které mohou být nápomocny při budoucí potenciální úpravě řešené problematiky.
Valuation of land for expropriation
Keywords: proces vyvlastnění; porovnání procesu vyvlastnění na území České republiky a v Rakousku; statistické údaje týkající se vyvlastnění; expropriation process; comparing the process of expropriation in the Czech Republic and Austria; statistical data relating to expropriation