Willy Brandt und die deutsche Wiedervereinigung - Hamerníková, Simona (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá životem a politickou činností Willyho Brandta a procesem německého znovusjednocení. Práce popisuje politiku Willyho Brandta v době rozdělení Německa, jeho zahraniční politiku jako spolkového kancléře a jeho nepřímý vliv na pozdější znovusjednocení Německa díky postupnému sbližování se s východním blokem. Zároveň se zabývá vztahy Spolkové republiky Německo a Německé demokratické republiky od jejich rozdělení až po jejich znovusjednocení, stejně jako jednotlivými fázemi celého sjednocovacího procesu i událostmi, jež mu předcházely. V neposlední řadě hodnotí také ekonomické a společenské dopady znovusjednocení.
Willy Brandt and the German reunification
Keywords: Willy Brandt; Spolková republika Německo; Německá demokratická republika; Berlínská zeď; znovusjednocení Německa; Ostpolitik; německo-německé vztahy; Willy Brandt; Federal Republic of Germany; German Democratic Republic; Berlin Wall; the German reunification; Ostpolitik; East-West German relations