Pomístní jména v katastrálních územích obce Bezděkov v okrese Klatovy - Nová, Olga (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zaměřuje na výskyt anoikonym v katastrálních územích Bezděkova u Klatov a jeho spádových obcí. Okrajově navazuje na bakalářskou práci, ve které byla analyzována oikonyma mikroregionu Úhlava, tedy i zmíněné obce. Diplomová práce rozšiřuje téma bakalářské práce o jména pomístní, anoikonyma. Vychází z dat zaznamenaných v digitálním zpracování na internetovém Geoportálu ČÚZK. Zařazení anoikonym je provedeno podle třídění Vladimíra Šmilauera, dále podle modelové analýzy pomístních jmen Jany Pleskalové, která vychází z třídění toponym Rudolfa Šrámka. Zohledněno je i formální zařazení Libuše Olivové-Nezbedové. Práce se snaží také o slovotvornou analýzu anoikonym. Jejím cílem je soupis a klasifikace pomístních jmen v katastrálních územích obce Bezděkov.
Anoikonyms in cadastre units in the municipality of Bezděkov, district of Klatovy
Keywords: anoikonyma; modelová analýza; toponomastika; Bezděkov; anoikonyms; model analyses; toponomastics; Bezděkov